Dostojevskijs
DUBBELGÅNGAREN:


Jonas Larsson och Micke Klingvall spelar i Dubbelgångaren.

Dubbelgångaren -
en thriller över vansinnets gräns

I vår sätter Teater Hera upp Dubbelgångaren av Fjodor Dostojevskij. Romanen har beskrivits som en föregångare till den moderna psykologiska thrillern. I Micke Klingvalls dramatisering möter huvudpersonen en dubbelgångare, något som steg för steg driver honom långt över vansinnets gräns. Kanske finns dubbelgångaren i verkligheten, kanske inte….

Dubbelångaren tillhör Dostojevskijs mer okända verk och har aldrig tidigare spelats i Sverige. Efter att ha sträckläst romanen bestämde sig Micke Klingvall för att göra om romanen till teater.
– Boken är en psykologisk thriller om en man som går från gravt neurotisk till totalpsykotisk. Från början var det hela en monolog men nu är vi två på scen och speltiden är nedbantad till cirka en timme.

Spännande resa
Den från början enkla berättelsen om en grå tjänstemans ensamhet har blivit en spännande föreställning där jagets utsatthet står i centrum. Publiken får följa huvudpersonens resa in i sinnessjukdomen, genom hans egna ögon. Frågorna hopar sig. Vad är egentligen friskt? Vad är sjukt? Vem bestämmer och med vilken rätt? Finns dubbelgångaren?

Tankeväckande
– Jag och Micke har länge pratat om att göra något tillsammans, säger Jonas Larsson. Jag fick nys om detta och lyckades övertala Micke att överge monologtankarna. Det är en tankeväckande pjäs som innehåller både komik och tragedi.
I april är det dags för premiär.
– Kan bara säga äntligen, Dubbelgångaren var länge ett lågt prioriterat projekt som sakta tog form. Nu är vi snart framme vid vårt första delmål. Om allt går enligt planerna åker vi på turné ute i landet till hösten, säger Micke Klingvall.
Som regiöga står Maria Selander.

För ytterligare information:

info@teaterhera.nu