Pressmeddelande

Sverigepremiär
för
Dostojevskijs Dubbelgångaren –
En thriller över vansinnets gräns

En ensam, grå tjänsteman får plötsligt sällskap av en dubbelgångare som gradvis driver honom långt över vansinnets gräns. Kanske finns dubbelgångaren i verkligheten, kanske inte....

Teater Hera sätter upp Dostojevskijs spännande klassiker som för första gången spelas på en svensk scen. Dubbelgångaren har premiär i Stockholm den 30 april.

Dubbelgångaren är baserad på Fjodor Dostojevskijs roman med samma namn. Berättelsen om en grå tjänstemans ensamhet har blivit en spännande och tankeväckande föreställning.
Publiken får följa tjänstemannens resa in i vansinnet, genom hans egna ögon. Frågorna hopar sig; Vad är friskt, vad är sjukt, vem bestämmer och med vilken rätt? Är dubbelgångaren bara en illusion?

Dostojevskij skrev Dubbelgångaren 1846. Men att dra paralleller till dagens samhälle är inte svårt. Pjäsens huvudperson söker desperat efter bekräftelse. I sin jakt på kärlek, framgång, erkännande och karriär träffar han gång på gång sin dubbelgångare. En ond tvilling som är mer framgångsrik, har mer pengar, bättre hälsa, fler kvinnor, i stort sett allt som får honom att framstå som mer lyckad – då som nu.

– Föreställningen tar upp ett viktigt ämne, nämligen hur vi tar hand om människorna i vår samtid. Frågan är hur mycket som egentligen förändrats sedan den här romanen skrevs, säger Maria Selander som regisserar föreställningen.

I rollerna ses Micke Klingvall, konstnärlig ledare på Teaterstudion och f.d. ledare för Kompani Komedi samt Jonas Larsson tidigare verksam på bl.a. Teater Tribunalen, Stockholms stadsteater och SVT.

För ytterligare information:
e-post: info@teaterhera.se
www.teaterhera.se

Nedtanknings bara filer:
Pressmeddelande som PDF-fil
Pressmeddelande som doc-fil
Raider

Klicka på bilderna för att tanka ner dem högupplösta: